Mengem Escudella de blat de moro escairat
Hem tastat un platet típic del Berguedà: Escudella de blat de moro escairat
Avui dinarem una sopa típica del Berguedà, que és una comarca de Catalunya on hi fa molt de fred. La capital del Berguedà és un poble anomenat Berga, famós per la seva festa més popular, “La Patum”.
El blat de moro és un cereal molt típic a països de Sud-Amèrica, on fan les “tortitas” amb aquest cereal. Aquí a cas nostra normalment el consumim en forma de crispetes.
Així doncs, la sopa d’avui és una sopa amb crispetes. Amb crispetes de blat de moro que es coneix com a blat de moro escairat i que enlloc de ser groc té un color blanc característic que s’aconsegueix mitjançant el procés d’escairar, que no és res més que pelar o treure la pellofa (la pell més dura) al cereal, acció que es realitza en molins especialitzats. S’obté de la manipulació d’una varietat antiga de blat de moro que es conrea a l’Alt Berguedà, de la qual no es coneix l’origen. La tradició de menjar escudella de blat de moro escairat pel dia de Nadal a la comarca del Berguedà, n’ha garantit la continuïtat.
És un plat ideal per prendre els dies de fred. Esperem que us atreviu a tastar-lo i que us agradi molt
L’equip de cuina
