La fruita

Actualment, la fruita dels nostres menús està sent 100% ecològica i de temporada.

Què vol dir fruita de temporada?

Vol dir que no tindrem de totes les fruites durant tot el curs per molt que sapiguem que són les fruites que més agraden i que són més fàcils de trobar o de servir. Vol dir que durant algunes setmanes, la varietat de fruita serà escassa. Vol dir que no tindrem meló al desembre perquè NO és temporada ni maduixes al febrer perquè tenim ganes de menjar maduixes.

Vol dir que farem un consum responsable i el màxim de proximitat per evitar petjada mediambiental i que una fruita hagi recorregut milers de kilòmetres perquè ens la poguem menjar. Que la fruita que menjarem passarà per molt poques mans que no fan res amb ella apart d’especular i carregar-li un preu que no cobrarà el pagès o la pagesa que l’han fet créixer. Vol dir que menjarem la fruita en el seu punt òptim de maduresa i sabor, perquè haurà crescut seguint un procés natural i no sota un plàstic a l’altra punta de casa nostra i amb fertilitzants perquè creixi més ràpid.

Fruites com poma i pera que ens arriben majoritàriament de Lleida,seran durant alguns mesos de temporada i la resta del curs serà de càmera per poder garantir el seu consum.

Fruites com el kiwi (que ens arriba de Lleida), o els caquis de Tarragona tenen una vida més curta i només en podrem servir quan sigui temporada

El plàtan és ecològic i ve de les Canàries. (És una de les poques excepcions que fem)

Les taronges i mandarines, venen de les terres de l’Ebre, i tenen una temporada força llarga, des de mitjans de tardor fins a ben entrada la primavera, així que sempre són unes de les fruites estrelles dels nostres menús.

Pel que fa a la fruita de pinyol (temporada de primavera i estiu) té una vida molt curta i depèn del temps que hagi fet. Normalment a finals de curs i començament de curs gaudim de prunes, préssecs, paraguaios….

El meló i la sindria, acostumem a tenir-los a finals de curs (i durant el casal d’estiu són les fruites estrelles) i a començament de curs fins a mitjans o final d’octubre

2016_07_vatua-lolla_dsc_5100

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s